Sidor

måndag 20 juni 2011


I morgon ska jag besöka min farmor och där är det så underbart att vara! Hon har en stor härlig trädgård med allsköns blommor, bärbuskar och fruktträd och ett litet plus är ju att huset hon bor i nästan är som ett museum där tiden stått stilla sen 1900-talets mitt. Allt från lampor, porslin och gardiner till kokböcker, tapeter och alla möbler. Det nyaste som finns är en bärbar telefon, men den använder hon inte ens. Vi tänkte att hon skulle slippa att springa upp och ner i trapporna när det ringde, men det var tydligen inget hinder för henne. Där får man "bara vara", jag kan inte beskriva med ord hur lugnt och skönt det är där.

Vi har fått ett eget tjejrum och pojkarna har också ett eget rum, gissa om vårat är fint. Min syster lyckades få tillåtelse att måla om de gråvita trista väggarna som nu är ljust gula med lite mönster i, det blev verkligen toppenfint!
Vi har ett underbart sminkbord i rummet, med tillhörande pall, säng och sängbord. Sen har vi en balkong också, där man kan sitta och ta sig en kopp kaffe eller bara få lite sol. Ni ska få se ett gäng bilder så ni förstår vad jag pratar om.. 

Farmor till vänster.

Ett gäng glada tjejer nån gång på 40-talet, farmor står till vänster på bakre raden.





Bilderna ovan är från "Flickornas rum"








Jag botaniserar i skafferiet.




Massor av underbart porslin finns det.


Tomorrow I'm travelling to my grandmother. It's the most lovely place, so quiet and peaceful. She has a huge garden with all kinds of flowers, bushes and trees and her house is like a museum from the 30's, 40's and 50's wich makes it even more lovely!

1 kommentar:

Anonym sa...

Så vackert och hemtrevligt det ser ut, där skulle jag må gott.