Sidor

tisdag 17 maj 2011


Rabarbern växer så det knakar och vad passar väl bättre än att ta tillfället i akt och göra något smarrigt av den?
Ett favoritrecept är "Mors Rabarberkaka" som är ett gammalt hederlig recept och alltid lika gott. Så därför måste jag ju självklart dela med mig av det till er!

Mors Rabarberkaka

400 g späd rabarber
2 ägg
1 1/2 dl socker
1 1/2 dl vetemjöl
50 g kallt hyvlat smör
ca 1/2 - 1 dl pärlsocker

Värm ugnen till 175 grader.
Skär rabarbern i fina tärningar.
Ta fram en ugnssäker form, ca 22 cm i diameter.
Vispa ägg och socker ljust och luftigt.
Blanda ner mjölet.
Häll smeten i formen och fördela rabarberbitarna däröver.
Hyvla det kylskåpskalla smöret direkt från smörpaketet så att skivorna täcker rabarbern.
Strö över pärlsockret.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 35-40 minuter.

Avnjutes bäst tillsammans med vaniljvisp.








The rhubarb is growing like insane in my garden, so today I took the opportunity to bake a delicious cake.

Inga kommentarer: