Rabarbern växer så det knakar och vad passar väl bättre än att ta tillfället i akt och göra något smarrigt av den?
Ett favoritrecept är "Mors Rabarberkaka" som är ett gammalt hederlig recept och alltid lika gott. Så därför måste jag ju självklart dela med mig av det till er!
Mors Rabarberkaka
400 g späd rabarber
2 ägg
1 1/2 dl socker
1 1/2 dl vetemjöl
50 g kallt hyvlat smör
ca 1/2 - 1 dl pärlsocker
Värm ugnen till 175 grader.
Skär rabarbern i fina tärningar.
Ta fram en ugnssäker form, ca 22 cm i diameter.
Vispa ägg och socker ljust och luftigt.
Blanda ner mjölet.
Häll smeten i formen och fördela rabarberbitarna däröver.
Hyvla det kylskåpskalla smöret direkt från smörpaketet så att skivorna täcker rabarbern.
Strö över pärlsockret.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 35-40 minuter.
Avnjutes bäst tillsammans med vaniljvisp.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar