Sidor

torsdag 3 november 2011


Jag har provat på att baka en citronkaka som verkligen gjorde succé bland vänner och bekanta. Så det receptet ska ni få ta del av idag.

Tysk citronkaka
175 gram smör
3 ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Rivet skal från en halv citron

Saften från en citron
2 dl florsocker

Smörj och bröa en liten springform (ca 22 cm i diameter)

Smält smöret och låt det svalna. Vispa upp ägg och socker pösigt. Blanda ihop vetemjöl och bakpulver och rör sedan ner det i smeten. Rör ner rivet citronskal. Häll sedan i det smälta smöret och rör om tills smeten är helt slät.

Häll smeten i springformen, grädda sedan i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 40-50 minuter. Känn efter med en provsticka.

Pressa saften ur en citron och blanda med 2 dl florsocker ( det går bra att späda med lite vatten om det blir för tjockt) blandningen ska vara ganska lättflytande. Vill man få en gulare färg så kan man tillsätta gul karamellfärg.

När kakan är klar, flytta över den till en tallrik eller serveringsfat. Gör små hål i kakan, med t ex provstickan. Stick igenom hela kakan ner till botten. Häll över citron- och florsockerblandningen och låt den sjunka ner igenom hålen i kakan. Ställ sedan citronkakan i kylen, helst ska den stå över natten för att få bästa smak.




1 kommentar:

Anonym sa...

Det låter super smarrigt! Det receptet måste jag prova. / Erika