Sidor

tisdag 27 mars 2012

Snön har smält på åkrarna, tofsvipor, tranor och lärkan har kommit. Underbara små vårblommor som snödroppar och krokus börjar vakna till liv, nu börjar den bästa tiden på året.



måndag 12 mars 2012

Jag tycker det är så roligt att ge bort små presenter eller blommor och sådant. Men det är svårt att veta vad personen, som ska få t ex blomman, vill ha för kruka. Då har jag kommit på ett himla roligt sätt att ändå göra det fint utan att ha en ytterkruka. Jag sätter en liten påse runt plastkrukan som växten står i, så att man kan vattna den. Sen tar jag några lager silkespapper i olika färger och lägger ihop. Mitt på pappret ställer jag blomman och viker sen upp pappret runt plastkrukan. Jag knyter ihop det hela med ett smalt snöre av något slag som jag har hemma för tillfället, sen kan man t ex sätta något fint band runt som täcker snöret. Ibland pyntar jag med lite andra småsaker, oftast sånt som jag hittar i krimskramslådan här hemma. Både roligt att göra och uppskattat att få!



tisdag 6 mars 2012

I helgen blev det en utflykt till Norge, vi åkte dit på fredagen och hade en riktigt mysig och härlig helg. Några av våra vänner har varit med på en veckolång forkörarresa med häst och släde från Malungsfors till norska Våler, men den sista biten var det tyvärr så dåligt med snö så då fick dom byta slädarna mot trillor och rockards istället. På lördagen arrangerades det en mycket uppskattad hantverksmarknad med gamla anor, läs gärna mer om deras resa här!